' Zingen reinigt het zenuwstelsel en brengt hem tot rust.' 

Zing

Heb je zin om te zingen, maar heb je weinig tijd?

Geregeld heb ik een projectkoor of geef ik workshops. Ook kun je een beroep op me doen bij teambuildingsactiviteiten waarin zingen de hoofdrol speelt.

Er wordt kort maar krachtig en met veel plezier gewerkt. Het hele lijf doet mee. Opgeladen stap je de deur weer uit.

Een voorbeeld

Ieder jaar geef ik leiding aan het projectkoor van de PKN in Sneek. Zes weken lang werken we aan een prachtig liedrepertoire. Dat delen we met de gemeente in een aantal diensten. Tijdens de repetitie's zoeken we in de liedteksten naar een stukje verdieping.

Wat is er nu te doen?

Zaterdag 14 april is er een Nijkleasterdag in Nijkleaster in Jorwert waaraan ik meewerk. Thema: Vind je eigen toon 

Zie je dat vol overgave zingende meisje dat eventjes de lens inkijkt? 

Dat meisje ben ik. Vijf jaar oud. Toen al werd ik zo blij van muziek! In ons huis in Goaiingea werd op die 26ste december 1993 de tweede Speel In gehouden.

De Speel In?

Dat was een zang- en speelmiddag onder leiding van mijn vader, musicus Hindrik van der Meer. Iedereen die zin had om bij ons thuis langs te komen was welkom. Die reuring in ons huis vond ik geweldig. Als snel was ons huis te klein voor dit evenement. In Blauhûs en Workum werden de latere Speel Ins gehouden.

In 1985, ik was inmiddels zeventien, gaf ik zelf leiding aan de sectierepetitie van de alten.  

Gerbrich-van-der-Meer Speel in 1973
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e55

Die vrouw in die blauw-bruine jurk en die microfoondraadjes op de rug, dat ben ik. Op dat moment had ik het blijkbaar over het belang van goed articuleren. Foto: René Koster, Omrop Fryslân

Foto: René Koster, Omrop Fryslân

Nog steeds vol overgave bezig...

26 december 2017. In het Friese Oosterend wordt een reprise gehouden van de Speel In. Voor een keer stap ik weer even in mijn oude rol.

En ik ben nog steeds zo fanatiek, zo zie je aan de foto. Deze keer geef ik leiding aan beide vrouwenstemmen: de sopranen en de alten. 

Meer weten over Gerbrich?

 Ik sta op de schouders van artistieke voorouders. Kunst en cultuur zijn met de paplepel ingegeven. Daarmee is een voedingsbodem gelegd waaruit ik een leven lang mag putten.